Jövőre 3,5 százalékkal több folyhat be a szerencsejáték koncessziós díjból

Jövőre 4,384 milliárd forint koncessziós díjbevétellel számol a szerencsejátékból a 2017-es költségvetési törvényjavaslat, amely 3,5 százalékkal haladja meg a 2016. évi bevételi előirányzatot - derül ki a tervezethez beterjesztett fejezeti indoklásból. 

 

A szaktárca ismerteti: a szerencsejáték szervezése és működtetése, mint állami tulajdonban lévő vagyonelem koncesszióba adása kapcsán a tulajdonosi joggyakorlói feladatokat az államháztartásért felelős miniszter látja el a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény szerint.
  
A szerencsejáték koncessziókból származó díjbevételeket - erre, valamint az államháztartási számviteli előírásokra tekintettel - 2017-től a tulajdonosi joggyakorlással kapcsolatos bevételek között számolják el.
  
A díjvétel összege az idei nyolc helyett 2017-ben már kilenc II. kategóriájú, hagyományos játékkaszinó teljes évre vonatkozó fizetési kötelezettségén alapul. Az éves koncessziós díj jogszabályi minimumát a központi költségvetési törvény határozza meg.
  
A 2017. évi koncessziós díjminimumot a 2016. évi koncessziós díjminimum és a 2017-re tervezett fogyasztói árindex figyelembevételével állapították meg. A tervezett díjbevétel 4,384 milliárd forint, amely 3,5 százalékkal haladja meg az idei előirányzatot.

forrás: MTI

Categories: , Share